recept: Húsvéti pulykamell, Kifőzde
Húsvéti pulykamell
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 vastag szelet filézett pulyka- v. csirkemell,
25 dkg főtt sonka,
5 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
tojás, liszt, tej, prézli a panírozáshoz,
só és/vagy ételízesítő, bors, zsír



Négy tojást megfőzünk keménytojásnak.
A megsózott pulykamell szeletekre ´zsebet´ vágunk, és megtöltjük:
A megdarált sonkából, az apróra vágott és zsíron megpirított hagymából és a 4 apróra tört keménytojásból egy nyers tojással masszát keverünk. Megborsozzuk, és ha kell, megsózzuk.
A szeleteket lisztben, tojásban, prézliben kipanírozzuk, és bő zsírban mindkét oldalát kisütjük. A maradék tölteléket pogácsa formára gyúrva kipanírozzuk, és megsütjük.
Vegyes körettel, krumplipürével vagy rizibizivel tálaljuk. Fejes salátával a legfinomabb.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: keménytojás
 rizibizi
 krumplipüré
 fejessaláta

Forrás: 2003. húsvétjára kreáltam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.01. Utoljára frissítve: 2009.02.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:49:58 - 1.25)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez