Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 vastag szelet filézett pulyka- v. csirkemell, 25 dkg főtt sonka, 5 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, tojás, liszt, tej, prézli a panírozáshoz, só és/vagy ételízesítő, bors, zsír |
Négy tojást megfőzünk keménytojásnak. A megsózott pulykamell szeletekre ´zsebet´ vágunk, és megtöltjük: A megdarált sonkából, az apróra vágott és zsíron megpirított hagymából és a 4 apróra tört keménytojásból egy nyers tojással masszát keverünk. Megborsozzuk, és ha kell, megsózzuk. A szeleteket lisztben, tojásban, prézliben kipanírozzuk, és bő zsírban mindkét oldalát kisütjük. A maradék tölteléket pogácsa formára gyúrva kipanírozzuk, és megsütjük. Vegyes körettel, krumplipürével vagy rizibizivel tálaljuk. Fejes salátával a legfinomabb. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|